Kutatóorvosok‎ > ‎Rólunk‎ > ‎

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések
Mi a K.O.?

A K.O. egy egyetemistákból álló diákszervezet, teljes nevén: Leendő Kutatóorvosok Társasága. A K.O. elsődleges célja, hogy segítse azon orvostanhallgatókat, akik jövőjüket a kutatásban, és nem a klinikumban keresik.
A K.O. másodlagos célja, hogy összefogja a jövő kutatóit - orvosokat, gyógyszerészeket, biológusokat, mérnököket, informatikusokat és mindenkit, aki a következő évtizedekben a természettudományos kutatás szereplője lesz.

Miért van szükség a K.O.-ra?

A Semmelweis Egyetem a majdani gyógyító orvosok számára kemény, magas színvonalú képzést nyújt. Azonban, Magyarországon jelenleg nagyon kevés orvostanhallgató rendelkezik kutatói ambíciókkal, kutatóorvosi szakképzés pedig Budapesten nem létezik.
A K.O. ebben az egypólusú helyzetben kíván segítséget nyújtani az érdeklődők számára azzal, hogy betekintést enged a kutatók világába, közelebb hozza a klinikusi képzésből kiszorult határtudományokat, valamint népszerűsíti a kutatói pályát a fiatal medikusok között.

Melyik egyetemhez tartozik a K.O.? Ki hozta létre?

A K.O. független, önszervező diákszervezet. Jogilag nem tartozik egyetlen campushoz sem, bár funkciójából eredően elsődlegesen a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára koncentrál.

A K.O.-t egyetemi hallgatók hozták létre 2006 őszén; alapítója Nánási Tibor.

A szervezet anyagi háttere

A K.O. anyagi értelemben független, a felmerülő költségeket a Szervezők önkéntes alapon állják. A K.O. ezen túl támogatást fogad el más szervezetektől. Amennyiben támogatni szeretné tevékenységünket, azt a Szervezőknek, vagy Nánási Tibornak jelezheti: nanasitibor (kukac) gmail (pont) com.

Elérhetőségek

A K.O.-val kapcsolatos kérdésekben forduljanak bizalommal a Szervezőkhöz.
A K.O. e-mail címe: kutatoorvos (kukac) gmail (pont) com.
Comments