Kutatóorvosok‎ > ‎

Linktár

Társoldalak (kiemelten ajánlott)

MedIQ - Meskó Bertalan blogja, orvosi genetikáról; a web 2.0 és az orvoslás kapcsolatáról. Színvonalas, ötletes és gyorsan frissül.

Akciós Potenciál - Ismét egy kiváló blogoldal: egy agykutatással, illetve más biológiai témákkal foglalkozó fiatalokból álló baráti, munkatársi közösség.

mRNS.hu - Hínök az Élettudományokban. Biológusok, kutatóorvosok, élettudományokkal foglalkozók honlapja, rengeteg hasznos funkcióval.

Molbiol Inside - Lendületes, szókimondó és humoros blog a molekuláris biológia legújabb eredményeiről. Amellett, hogy az írások aktuálisak és elgondolkodtatók, a röhögés is garantált. Ráadásként molbiol-os e-mail regisztrálási lehetőség, ingyen. 


Érdekes Kutatóhelyek

LINK-group - a Csermely Péter által vezetett interdiszciplináris kutatócsoport. A biológiai folyamatok hálózatelméleti megközelítése nagyon újszerű, a tudományos világban még messze nem számít "kommersz" nézőpontnak, ugyanakkor minden esélye megvan rá, hogy a következő egy-két évtized meghatározó irányvonala legyen.További Érdekes Kutatóhelyek

Vichem Chemie - magyar, szignáltranszdukciós terápia kutatással foglalkozó cég, vezetője Kéri György. Célzott anti-tumor terápiás gyógyszerek - mint amilyen a Gleevec, Iressa, Tarceva - alapját képező kinázinhibitorok előállítását és in vitro tesztelését végzik. Egyedülálló technológiáik az Axximával közösen fejlesztett KinaTor és a Qsar.
Elsődleges profiljuk a tumorellenes molekulák kutatása, de foglalkoznak a szignáltranszdukciós terápia más felhasználási lehetőségeivel is (Tuberculosis, AIDS, Influenza, gyulladáson alapuló megbetegedések).

KPS Diagnosztika - a Semmelweis Egyetem spin-off kutatócége. Tudományos igazgatója Peták István. Kutatásaik fókuszában a sejt- és génterápiás eljárások felhasználása áll daganatos és gyulladásos megbetegedések területén.
Ezen kívül a - más kutatócsoportok által rájuk bízott - molekulárisan célzott hatóanyagok preklinikai fejlesztéséhez, teszteléséhez nyújtanak biotechnológiai segítséget. A Vichem Chemie szorosan együttműködő partnerei.

KOKI - avagy Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (MTA)


EMBL - European Molecular Biology Laboratory - az Európai Unió egyik legnagyobb, és - valószínűleg - egyik legerősebb kutatóközpont-hálózata. Sok témában a "Világ Teteje".
A rendszer szíve Heidelbergben dobog, ahol többek között a German Cancer Research Center (DKFZ) és a Max Planck Institute (MPI) for Medical Researc is megtalálható."Hardcore" linkek kutatóknak

PubMed - az alapvető természettudományos cikkereső

UniProt - a legszélesebb körben használt proteomikai adatbázis

Casbah - kaszpáz szubsztrátok adatbázisa

PICR - hihetetlenül hasznos fehérjeadatbázisok közötti konverter. A linkért köszönet Korcsmáros Tamásnak.

STRING - a legnagyobb protein-protein interakciós adatbázis. Jelenleg több, mint két és fél millió elemet tartalmaz több mint 600 fajból.Campusaink

 

Tanulmányi segéderők

Biobogár - ELTE-TTK Biológusok oldala. Egy honlap, ami nagy mértékben növeli túlélési esélyeidet, ha a dunaparti Campust választottad otthonodul!

Biobogyó - saját bevallása szerint a "Biobogár önjelölt kistesója!" Szintén sok hasznos anyagot tartalmaz.

E-medikus - letölthető SOTÉ-s jegyzetek gyűjteménye. Régi csataló; a vizsgaidőszakot rövidre zárni igyekvők hűséges társa :)

Comments